FAQ

Nedan finner du svar på vanligt ställda frågor. Har du några andra frågor som du önskar svar på är du välkommen att kontakta oss.

N

1. Vad ingår i ett växthuspaket?

I priset för växthus ingår:

  • En pardörr i gavel (kan fås på sida mot pristillägg då växthuset höjs 11cm).
  • Två takluckor med automatöppnare.
  • Ritning för en eventuell mur.
  • Allt trä från syllbräda och uppåt, glas och skruv.
  • Väljer man bröstning t.ex. 60cm blir totalhöjd, samma som helglas.

I priset ingår inte montering, transport, grundarbete eller mur.

Växthuset är relativt enkelt att montera själv.

N

2. Hur tätt är växthuset?

Växthuset har inte samma täthet som ett uterum. Man kan köpa till tätning över takluckan. Det är vid takluckans överkant som det oftast droppar lite. Man kan även köpa till tätning under takglas.

N

3. Hur sker betalning?

Först kommer vi skicka ut en offert som vi justerar till att allt på den stämmer. Därefter skickar vi ut en orderbekräftelse och en faktura på förskottet. Förskottsfakturan motsvarar 30% för standardväxthus och 50% för specialväxthus. Inbetalningen av förskottsfakturan är godkännande av ordern. Vi gör ritningar först när orden är godkänd.

N

4. Vad innebär stormgaranti?

På våra växthus får du en stormgaranti som gäller i 5 år efter slutfakturans utskickdatum. Garantin gäller för vårt standardsortiment. Mätningen gäller max 32,7 m/s i byarna. Mätområde som gäller är 3 mil runtom. Stormgarantin gäller inte för dörrar och takluckor eller skador därav. Inte heller ifall främmande föremål skadar växthuset.

N

5. Vad gäller vid fastsättning?

Växthus som är placerade på en normalblåsig plats ska föränkras med fästelement. Förankring ska vara placerad varannan meter och minst 2 stycken per vägg. Vid dörr ska 2 extra fästelement monteras. Växthus som är belägna på havsnära platser eller öppet blåsigt område behöver fästelement varje meter.

N

6. Hur ska man ta hand om glaset?

Eftersom glas är en färskvara kan det ta skada av vatten när det ligger paketerat. Därför ska det omgående kontrolleras vid leverans. Du behöver reklamaera det inom 3 dagar vid skador eller färgskiftningar. Förvara alltid glaset torrt och under tak eller presenning.

N

7. Vad gäller vid betalning utanför Sverige?

Det finns en prislista i svenska kronor och en i danska kronor. Den svenska prislistan är exakt medan den danska består av ungefärliga priser. Växthusen faktureras och betalas i svenska kronor. Det blir då aldrig några frågor om växelkurs. Om du är momsredovisade i ert land ska det meddelas till oss skriftligt vid godkännande av offert, då behövs momsredovisningsnummer och företagsfakta.

[instagram-feed]

Diskutera ditt nästa projekt med oss

Holmbergs Träväxthus AB

Besöksadress

Tunagatan 36
341 76 Ryssby

 

Våra tjänster

 

Växthus

Glastak

Hej och välkomna till oss i sommar!

År 2024 kommer vi att dubbla antalet mässor. Det blir 2 stycken

Den första är i Karlskrona. Den 4-5 Maj. Öppet mellan 10.00- 16.00

https://www.blekingetradgard.se/

Mässa nummer 2 är samma som 2023 som för oss blev riktigt bra. Ölands skördefest, Ölands trädgårdsmässa. Kastlösa gård. Datum för denna är 27-28 September klockan 10.00-18.00

https://kastlosa.se/evenemang/olands-tradgardsmassa/

Växthuset vi visar upp kommer vi att ha budgivning på, och kan leverera direkt efter mässan är slut. Det kommer även att finnas fler erbjudanden på plats. Och ni som vill ha ert växthus innan sommaren, tänk på att chanserna minskar 

För varje dag. Solen sätter igång beställningarna. 

Visste ni att vi på senhöst och vinter gör anpassade växthus till er gamla grund, 

Att vi även kan göra växthus med en bredd på 489 cm på vintern. 
Att alla våra standardväxthus har 5 års stormgaranti. 
Att alla våra växthus är snölastberäknade så de ej rasar på vintern. 

Välkomna till oss, de personliga växthustillverkaren. 
Eva och Anders