FAQ

Nedan finner du svar på vanligt ställda frågor. Har du några andra frågor som du önskar svar på är du välkommen att kontakta oss.

N

1. Vad ingår i ett växthuspaket?

I priset för växthus ingår:

 • En pardörr i gavel (kan fås på sida mot pristillägg då växthuset höjs 11cm).
 • Två takluckor med automatöppnare.
 • Ritning för en eventuell mur.
 • Allt trä från syllbräda och uppåt, glas och skruv.
 • Väljer man bröstning t.ex. 60cm blir totalhöjd, samma som helglas.

I priset ingår inte montering, transport, grundarbete eller mur.

Växthuset är relativt enkelt att montera själv.

N

2. Hur tätt är växthuset?

Växthuset har inte samma täthet som ett uterum. Man kan köpa till tätning över takluckan. Det är vid takluckans överkant som det oftast droppar lite. Man kan även köpa till tätning under takglas.

N

3. Hur sker betalning?

Först kommer vi skicka ut en offert som vi justerar till att allt på den stämmer. Därefter skickar vi ut en orderbekräftelse och en faktura på förskottet. Förskottsfakturan motsvarar 30% för standardväxthus och 50% för specialväxthus. Inbetalningen av förskottsfakturan är godkännande av ordern. Vi gör ritningar först när orden är godkänd.

N

4. Vad innebär stormgaranti?

På våra växthus får du en stormgaranti som gäller i 5 år efter slutfakturans utskickdatum. Garantin gäller för vårt standardsortiment. Mätningen gäller max 32,7 m/s i byarna. Mätområde som gäller är 3 mil runtom. Stormgarantin gäller inte för dörrar och takluckor eller skador därav. Inte heller ifall främmande föremål skadar växthuset.

N

5. Vad gäller vid fastsättning?

Växthus som är placerade på en normalblåsig plats ska föränkras med fästelement. Förankring ska vara placerad varannan meter och minst 2 stycken per vägg. Vid dörr ska 2 extra fästelement monteras. Växthus som är belägna på havsnära platser eller öppet blåsigt område behöver fästelement varje meter.

N

6. Hur ska man ta hand om glaset?

Eftersom glas är en färskvara kan det ta skada av vatten när det ligger paketerat. Därför ska det omgående kontrolleras vid leverans. Du behöver reklamaera det inom 3 dagar vid skador eller färgskiftningar. Förvara alltid glaset torrt och under tak eller presenning.

N

7. Vad gäller vid betalning utanför Sverige?

Det finns en prislista i svenska kronor och en i danska kronor. Den svenska prislistan är exakt medan den danska består av ungefärliga priser. Växthusen faktureras och betalas i svenska kronor. Det blir då aldrig några frågor om växelkurs. Om du är momsredovisade i ert land ska det meddelas till oss skriftligt vid godkännande av offert, då behövs momsredovisningsnummer och företagsfakta.

Om ca 2 månader ställer vi ut på vår första trädgårdsmässa. Ölands trädgårdsmässa. Vi kommer att visa ett växthus med 31 graders taklutning. Bredd 250. Längd 454. Helglas förhöjt 11 cm pga sidodörr. Finns även gaveldörr. Vi kommer under mässan ha budgivning på plats på detta växthus med start 30% under ordinarie pris. Välkommna
Hur börjar ett projekt?
Oftast kommer ett kontaktformulär från min hemsida. 
Det lämnas ofta ett telefonnummer. Kanonbra, för jag behöver oftast ett samtal innan jag kan ge en offert. En del tycker kanske att det borde räcka med ett mail.. Hallå!!! Vart tog det personliga vägen. Det personliga är jätteviktigt. Det är en av anledningarna till att jag levererar växthusen själv. Att vrida och vända på träbitarna tillsammans med kunden. 
Att skriva in ett postnummer är också bra. Då vet jag om jag kan leverera själv. Jag vet också om det är fler som har beställningar åt samma håll. Då kan jag erbjuda lägre frakt. Vad händer sen då? Jag skickar en offert. Vi kanske bollar den fram och tillbaks. När vi är nöjda med offerten blir det ett ordererkännande samt en faktura på 30% av totalbeloppet. 
Och när allt är klart blir det leverans. De flesta kunder monterar själva då konstruktionen är gjord till kundens förmån. Skulle det bli problem för kunden vid montering är kunden givetvis välkommen att ringa även om det är lördag eller söndag. Fast på helgerna har jag sovmorgon till 10. 
Denna bild är på årets svåraste projekt. Har ej frågat om tillåtelse att använda bilden. Men förhoppningsvis blir det många bilder från projektet.
När vi monterade växthus i söndags så gjorde kunderna Rose-Marie och Björn Hägglund en liten film. Kul. Undras om den duger som monteringsanvisning .. och en sak till... Det tar lite mer än 2 minuter att montera.
Söndagens montering i närheten av Rockneby. 
Bredd 329 längd 304. Höjd 300.
Sakta sakta tar demoväxthuset form. Det blir så när det är full produktion i företaget. Men den som väntar på något gott...
En dag i verkstan.. en yttre takstolar till en gårdsrestaurang i Blekinge. . I mitten ett gammalt öppningsbara fönster i järn. På höst, vinter och vår gör vi specialväxthus. Och även tak till de som behöver till sina återbruksväxthus.
En länk till nya hemsidan. Länkadressen är tillfällig fran till första mars. www.holmbergs-travaxthus.se
Ny kundbild från Örnsköldsvik. 
Storlek 410 x679 cm 
Målat av kund. 
#växthus #greenhouse #trädgårdsinspiration #orangeri
Ett specialbeställa växthus som levererades till Göteborg. Kundens egna dörrar som passats in i växthuset 
#växthus #trädgård #trädgårdsdesign #träväxthus
Idag var det leverans av ytterligare ett växthus. Vi passade på att montera det hos kunden också. Storlek 410x604 med 60 cm bröstning.
Karlskrona var vi i 
#Växthus #träväxthus
Jag kommer att försöka hålla 3 röda trådar på min företagssida.
#träväxthus 
#grunder 
#säkerhetsglas.
Vad tycket ni är viktigast med ett växthus???

Diskutera ditt nästa projekt med oss.

Holmbergs Träväxthus AB

Besöksadress

Tunagatan 36
341 76 Ryssby

 

Våra tjänster

 

Växthus

Glastak